Luidsprekers

Hosts luidsprekers

Luidsprekers is het nieuwe digitale verhalenplatform van Formaat. We verzamelen verhalen uit, over en voor het open jeugdwerk (jeugdhuizen, jeugdcentra, zelforganisaties, jeugdclubs, outreachend jeugdwerk, pleinwerk, ...). Van luchtige babbels tot inspiratietalks en maatschappelijke onderwerpen: in Luidsprekers krijgt alles een plek. Met Luidsprekers willen we een stem geven aan het open jeugdwerk, maar ook informeren en inspireren. Daarom laten we open jeugdwerkinitiatieven, experts en ervaringsdeskundigen aan het woord.

We brengen podcastafleveringen uit over enkele belangrijke en grote thema’s. Geen podcastfanaat? Geen probleem! We maken we ook andere content over deze en andere thema’s, van interviews tot keynotes, video’s en visuals. Dit doen we samen met een jonge vrijwilligersredactie: Luidsprekers wordt gemaakt door en voor jongeren.

Podcast Luidsprekers coverart 1080x1080

Deze aflevering van Luidsprekers focust zich op sterke vrouwen in het open jeugdwerk en meisjeswerkingen. Jeugdcentrum Bazzz en Jeugdhuis 2050 komen hun inzichten delen met ons. We sluiten af met een waardevol project van Safe Space.

Beluister nu

Je vindt deze aflevering terug op Spotify en YouTube.

Deze aflevering focust zich op grensoverschrijdend gedrag en het belang van safe(r) spaces. Ayke Gubbels van Punt vzw, en Dries van Wel Jong delen hun expertise met ons. We sluiten af met een waardevol project van Jeugdhuis 't Klokhuis.

Disclaimer: Content Warning voor seksueel grensoverschrijdend gedrag. Voor hulp na seksueel grensoverschrijdend gedrag kan je hier alle informatie vinden. Nood aan een babbel? Dan kan je ook altijd bij Awel en 1712 terecht.

Beluister nu

Je vindt deze aflevering terug op Spotify en YouTube.

Deze aflevering van Luidsprekers gaat over LGBTQ+-jongeren en hun identiteitsontwikkeling. We hebben het over de rol van het open jeugdwerk daarin en wat je als jeugdwerkinitiatief kan doen om een plek te zijn waar queer jongeren zich welkom en thuis voelen.

We starten met een inspirerende keynote van Audrey, studente orthopedagogie en vrijwilliger bij Wel Jong. Daarna gaan we in gesprek met Bjorn, die al jarenlang actief is binnen de hogere structuren van de scouts en die ook het project Youthwork@Pride mee trekt. Beide gasten spreken vanuit hun eigen ervaringen binnen het jeugdwerk en de LGBTQ+-gemeenschap.


Trigger warning:Deze aflevering bevat een vermelding van zelfmoord(cijfers).
Voor hulp kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813.

Beluister nu

Je vindt deze aflevering terug op Spotify en YouTube

Deze aflevering van Luidsprekers gaat over (omgaan met) racisme en de rol die het open jeugdwerk daarbij kan spelen. We starten de aflevering met een keynote van Jihad Van Puymbroeck, gevolgd door een interview met Dalila en Sofia van de Brusselse jeugdwerking Bekile.

Beluister nu

Je vindt deze aflevering terug op Spotify en YouTube