Luidsprekers

Sterke vrouwen in het open jeugdwerk: Siham van #SheDIDIT Youthpreneurs

9 mrt. 2022
Vrouwendag Siham versie 2

Voor de Internationale Vrouwendag (08/03/2022) zetten we vrouwelijke jeugdwerkers in de kijker. Siham Zarkan werkt bij #SheDIDIT Youthpreneurs. Ze schreef voor ons enkele visies neer met één overkoepelend thema: vrouwen!

Hi, hello, hey! Ik ben een mix tussen een communicatietalent en jeugdwerker bij #SheDIDIT Youthpreneurs, een programma waarmee we Antwerpse jongedames (16-26j) met diverse culturele achtergronden stimuleren om te ondernemen, hun eigen passies en talenten te ontdekken en te experimenteren/uit hun comfortzone te stappen. En wat lukt dat goed!

Wat #SheDIDIT Youthpreneurs speciaal maakt, is het onaangeraakte potentieel dat een ruimte krijgt om te groeien. De dames die we begeleiden bezitten immens veel talent en hebben zulke mooie dromen. Ik vind het ontzettend mooi om te zien hoe snel en sterk deze dames groeien zodra je ze in een omgeving zet die hen stimuleert om het beste uit zichzelf te halen, als je ze op een positieve manier uitdaagt en vooral werkt aan een positieve mindset/zelfbeeld. Het worden niet enkel sterke onderneemsters, ze staan ook meer zelfzeker in het leven.

Ik heb één regel in het leven: sta nooit stil, ontdek je eigen potentieel dat je elke dag met je meedraagt en zorg ervoor dat je genoeg gestimuleerd en uitgedaagd wordt. Dat betekent dat ik een challenge seeker ben en altijd van het ene naar het andere spring. Zo blijf ik mezelf ontdekken. Voor Youthpreneurs zien we het ook groots, hopelijk binnenkort bij iedereen in de buurt. We willen dames met diverse roots de juiste tools en ruimte aanbieden om te groeien, zodat ze buiten culturele of maatschappelijke verwachtingen om hun eigen keuzes kunnen maken en hun pad kunnen kiezen. We willen dat de Youthpreneurs voor zichzelf kiezen, voor hun eigen dromen en talenten, dag na dag.

We willen dames met diverse roots de juiste tools en ruimte aanbieden om te groeien, zodat ze buiten culturele of maatschappelijke verwachtingen om hun eigen keuzes kunnen maken en hun pad kunnen kiezen.

8 maart, Internationale Vrouwendag, is naast een dag om even stil te staan ook een dag waarop verhalen van vrouwen centraal staan. Vrouwen die tot het uiterste zijn gegaan, vrouwen die zichzelf uit de put hebben gehaald, vrouwen die zich inzetten voor anderen, ... Vrouwen die voorbij de grenzen van 'vrouw zijn' gaan. Een dag waarop vrouwen zélf beslissen hoe ze zich willen definiëren, zonder enige beperkingen. Maar vooral ook een moment om te kijken wat we nog kunnen doen, voor onszelf en voor anderen.

Internationale Vrouwendag is een dag waarop vrouwen zélf beslissen hoe ze zich willen definiëren, zonder enige beperkingen.

Mijn ultieme leestip is een boek van Shonda Rhimes, “Year of Yes”. Ze heeft heel wat succesvolle tv-series op haar naam staan (Grey’s Anatomy, Bridgerton, …), maar haar boek gaf mij een nieuwe blik op hoe zij is. Een jaar lang heeft ze 'ja' gezegd tegen nieuwe uitdagingen, is ze geen enkel obstakel uit de weg gegaan en heeft ze actief gewerkt om haar eigen twijfels en onzekerheden weg te werken. Nog nooit was ze zo trots op wat ze had gerealiseerd, door simpelweg 'ja' te zeggen. Een wijze les dat wanneer we onszelf niet tegenhouden, we heel wat mooie zaken kunnen realiseren.

Een andere tip is “what you see is what you believe”. Verander je omgeving als je niet gestimuleerd wordt, al is het gewoon de mensen die je online volgt, de boeken die je leest of de podcasts die je beluistert. Zorg ervoor dat je omgeving jouw toekomst reflecteert en het positieve uit jou haalt.

Tot slot, do your positive affirmations! Zeg elke dag enkele positieve, motiverende woorden tegen jezelf en zie hoe je mindset na een tijdje verandert en je simpelweg sterker in je schoenen staat.

Zorg ervoor dat je omgeving jouw toekomst reflecteert en het positieve uit jou haalt.

Neem contact op:

De Wittestraat 2, 2600 Berchem

Bereikbaar op ma-vrij van 10-16u

Neem contact op