Advies

Formaat en Vlaamse Jeugdraad schrijven advies jeugd­wer­k­in­fra­struc­tuur

17 apr. 2023
GOED BEZIG Heropening Krak Joachim Wannyn 12

Samen met onder andere De Vlaamse Jeugdraad en de jeugdbewegingen schreef Formaat aan een advies rond jeugdinfrastructuur. Hiermee willen we beleidsmakers op verschillende niveaus aansporen om werk te maken van een straf infrastructuurbeleid.

Kwalitatieve en aangepaste infrastructuur is belangrijk voor een succesvolle open jeugdwerking. Helaas blijft dit een pijnpunt en zitten heel wat jeugdhuizen in heel onaangepaste gebouwen. Een sterk infrastructuurbeleid voorziet duurzame, kwalitatieve infrastructuur. Infrastructuur die betaalbaar is. Infrastructuur die aangepast is aan de noden van de jongeren van vandaag en morgen. En mét rechtszekerheid over een lange periode.

Formaat hield daarom samen met de Vlaamse Jeugdraad, de jeugdbewegingen en andere jeugdwerkorganisaties mee de pen vast voor een advies. Een advies dat in gaat op de tekorten, noden, uitdagingen én kansen binnen jeugd(werk)infrastructuur. In zeven adviespunten roepen we beleidsmakers op verschillende niveaus op om werk te maken van een straf infrastructuurbeleid. Want de jeugdhuizen en andere open jeugdwerkinitiatieven – en bij uitbreiding álle kinderen en jongeren – verdienen dat!

Neem contact op:

De Wittestraat 2, 2600 Berchem

Bereikbaar op ma-vrij van 10-16u

Neem contact op