Aanbod & Activiteiten
Evenementen

ikorganiseer.be

21 jan. 2022
MOM 1 c Helena Verheye 6

www.ikorganiseer.be is een website die jonge organisatoren van muziekevenementen ondersteunt, informeert en inspireert. De site moet jongeren zin doen geven om te organiseren en hen van heldere en correcte informatie voorzien.

Vlaanderen heeft een brede waaier aan muziekevenementen, georganiseerd voor en door jongeren. Dat kan gaan van een klein concert in het jeugdhuis of de jaarlijkse fuif tot een collectief dat undergroundfeestjes geeft vanuit een bepaalde subcultuur. Het aanbod is dus even divers als de jongeren zelf.

Al die frisse organisatoren kunnen wel wat hulp gebruiken. Daarom is er ikorganiseer.be. Het is dé plek waar je betrouwbare en kwalitatieve informatie kan vinden over muziekevenementen. Je kan er lezen hoe je een Sabam-aanvraag indient, wat je moet weten voor je met vrijwilligers gaat werken en hoe je bands netjes uitbetaalt. De volgende maanden en jaren werken blijven we werken aan een antwoord op al jullie vragen.

Minstens even belangrijk als informatie is inspiratie. Op ikorganiseer.be lees je de verhalen van alle spelers uit het veld: jonge individuele organisatoren, beleidsmakers, organisatoren aangesloten bij jeugdbewegingen... Ons doelpubliek komt in zijn volle breedte aan het woord.

Naast organisatoren zelf nodigen we ook jeugdwerkers, jeugdambtenaren en beleidsmakers uit om een kijkje te nemen. Ikorganiseer.be kan hen helpen om hun evenementenbeleid naar een hoger niveau te tillen en jongeren correct te adviseren.

Formaat bouwde als federatie van open jeugdwerkinitiatieven in Vlaanderen veel kennis en ervaring op als het gaat over muziekevenementen. In 2018 keurde Vlaams Minister van Jeugd Benjamin Dalle ons plan goed om al die bagage op één overzichtelijke website samen te brengen.

Voor ikorganiseer.be werkt Formaat samen met zeven structurele partners: De Ambrassade, Chirojeugd Vlaanderen, Scouts & Gidsen Vlaanderen, KLJ, Bataljong, KSA, en VI.be.

Via sociale media wil ikorganiseer.be jongeren prikkelen met verhalen, updaten met relevant nieuws en hen een collectieve stem geven. Like en volg daarom onze pagina’s op Facebook en Instagram.

Ikorganiseer.be heeft ook een nieuwsbrief. Schrijf je hier in om op de hoogte te blijven.

📸 Helena Verheye

Neem contact op:

De Wittestraat 2, 2600 Berchem

Bereikbaar op ma-vrij van 10-16u

Neem contact op