Advies

Een ‘Eerste Keus’ in jouw jeugdhuis?

14 jun. 2024
LVER 20240505 0101

Net gestemd en we kijken al vooruit naar de volgende verkiezingen van 13 oktober. Deze keer krijg je de kans om de politici in je gemeente te verkiezen. Hun beslissingen hebben rechtstreeks impact op jouw werking. Het is dus zeker zo belangrijk om met hen in gesprek te gaan!

In de aanloop naar 9 juni zagen we een hoop debatformats passeren: in duo tegen elkaar, allemaal samen maar met beperkte spreektijd, of zoals in Eerste Keus gewoon in het midden van de kring. Het kan ook gewoon in de zetel of aan de toog. Dat kies je gewoon zelf.

Op zoek naar een leuke methode? Check zeker ook de DeBattle website of Toolbox De Zetel.

De campagne naar de lokale verkiezingen trekt nu op gang en kent een hoogtepunt september/begin oktober. Als je dan iets plant, ga je wellicht veel respons krijgen. Als je meteen ook kans wil op meer aandacht, plan je best in het DeBattle weekend van 27-29 september. Dat weekend vinden overal in Vlaanderen debatten plaats.

Header debattle

Check de DeBattlekaart Misschien vindt er al een plaats in jouw gemeente?

Nodig iedereen uit! Deze verkiezingen zijn belangrijk voor alle jongeren in je gemeente. Gebruik je netwerk als een platform om iedereen mee het gesprek te laten voeren / volgen.

Plan het tijdens het debattleweekend zelf voor meer zichtbaarheid (en als er nog geen debat is in jouw buurt)

Want hun agenda's lopen snel vol!

  • Weet waarover je het wil hebben en kies de thema’s die jongeren aanbelangen.
  • Bereid je gespreksvorm voor.
  • Zet het duidelijk op een A4’tje.
  • Bezorg dit ook aan de kandidaten.

Zorg dat jongeren hun stem kunnen laten horen.

Geef een seintje aan jouw ondersteuner of stuur een mailtje naar lokaalbeleid@formaat.be - dan kunnen we eventueel langskomen.

Neem contact op:

De Wittestraat 2, 2600 Berchem

Bereikbaar op ma-vrij van 10-16u

Neem contact op