Communicatie
Externe & Interne communicatie

Communicatie met je buurt

25 jan. 2022
GOED BEZIG Heropening Asgaard Ilse Bosch 2

Op de locatie waar jouw open jeugdwerkorganisatie is, leven meestal nog mensen. Met hen moet je uiteraard rekening houden. Een goede communicatie met de buurt en wederzijds respect doen wonderen!

  • Bewonersbrief

Informeer de buurt over de activiteiten met een bewonersbrief. Zo laat je zien dat je rekening houdt met hen. Goodwill van jullie kant zorgt hopelijk ook voor verdraagzaamheid van hun kant. Je kan ook een exemplaar van de bewonersbrief aan de lokale politie bezorgen. Zo zijn ze daar op de hoogte van jullie goodwill.

  • Nodig de buren uit in je initiatief of op je activiteiten

Voorzie gratis toegang voor de buurt, of een gratis ticket voor je activiteit. Je kan hen ook betrekken bij je organisatie of activiteit en vragen of ze willen helpen.

  • Neem je buren serieus

Zie buren, ook als ze klagen, niet meteen als verzuurde mensen, maar neem hun bezorgdheden en eventuele klachten ernstig.

  • Wees bereikbaar

Zorg ervoor dat de buren jou rechtstreeks kunnen bereiken bij eventuele klachten. Zo kan je als initiatief kort op de bal spelen. Vermeld bijvoorbeeld een telefoonnummer in de bewonersbrief.

  • Ga luisteren bij de buren

Organiseer je een fuif of optreden, ga dan tijdens de soundcheck even langs bij de buren. Zo weet je meteen of de muziek te luid staat en toon je aan de buurtbewoners dat je inspanningen levert om de overlast voor hen te beperken.

  • Laat de buurt trots zijn

Open jeugdwerkorganisaties laten een buurt leven. Zorg er dus voor dat je buren trots zijn op de organisatie en het mee uitdragen. Een goed imago en positieve lokale (pers)aandacht helpen natuurlijk.

📸 Ilse Bosch, Asgaard

Neem contact op:

De Wittestraat 2, 2600 Berchem

Bereikbaar op ma-vrij van 10-16u

Neem contact op