Werken bij Formaat

Waarom werken bij Formaat?

Teamvergadering VI Brussel

Wat hebben we voor jou? Een job van Formaat!

Ben je op zoek naar eigenaarschap in een uitdagende job in een gedreven team en een groeiende organisatie? Heb je een hart voor jeugdhuizen en open jeugdwerk? Solliciteer en word onze nieuwe collega. Werken bij Formaat is samen met je geëngageerde collega’s gaan voor meer en sterker open jeugdwerk!

Is er een vacature bij jouw jeugdhuis of organisatie? Laat het dan weten aan vraaghet@formaat.be.

Wil je spontaan solliciteren? Mail dan naar sollicitaties@formaat.be.

Je krijgt er de kans om nieuwe projecten te starten. Je wordt daar ook goed in begeleid en je leert er heel veel uit.

Lena Verstraete
Vormingsmedewerker Formaat

Wil je stage lopen bij Formaat? Vul dan dit formulier in. Bij vragen rond je stageaanvraag mail je naar stage@formaat.be.

Solliciteren bij Formaat, hoe verloopt dat? Bij Formaat werven de teams hun eigen collega’s aan. Dit wil zeggen dat de vacature waarop je solliciteert, uitgeschreven werd door het team en dat als je op gesprek mag komen, je meteen je teamleider en enkele teamleden leert kennen.

Wat zijn de selectiestappen?

  1. Een screening
    We kijken aan de hand van jouw cv en motivatiebrief of we je uitnodigen op gesprek. Je ontvangt van ons sowieso een mailtje (na de deadline van de vacature) of je wordt uitgenodigd voor de selectieprocedure of niet. Bekijk zeker ook je spam. Soms komen onze uitnodigingen hier in terecht.
  2. Twee gesprekken

    • In een eerste gesprek focussen we vooral op kennismaken. Wie ben jij en wie is het team waarin je terecht zou komen. Laat hier zeker je motivatie blijken. We leren je graag beter kennen. Dit gesprek is meestal kort en gebeurt soms ook online. Na deze eerste ronde bellen we je op of je doorgaat naar de tweede ronde of niet. We geven graag feedback.
    • In een tweede gesprek geven we vaak een opdracht die je op voorhand even mag voorbereiden. Dan gaan we ook inhoudelijk dieper in op de taken en rollen die je binnen het team zou krijgen. Je kan in dit gesprek een aantal competenties aantonen door o.a. werkervaring, kennis van de functie-inhoud, cases, ... Ook na de tweede ronde contacteren we je telefonisch voor feedback.

    Heb je ondersteuning of een redelijke aanpassing nodig bij je sollicitatiegesprek? Heb je bijvoorbeeld wat meer tijd nodig of ben je minder mobiel? Laat ons dan weten wat je nodig hebt wanneer je solliciteert (sollicitaties@formaat.be).

Je kan je alvast voorbereiden op een gesprek door onze website door te nemen en te lezen over Formaat.

We kunnen wel omschrijven hoe het is om te werken bij Formaat, maar niemand kan dat beter vertellen dan onze medewerkers zelf.

Waarom ik mijn job graag doe? Jeugdwerk is mijn passie! Het is fijn dat wat je doet in het belang is van de jeugd en dus ook van de toekomst van onze maatschappij. Bovendien is de functie van vormingsmedewerker me op het lijf geschreven. Ik krijg tonnen energie van voor een groep staan!

Lena Verstraete
Lena Verstraete
Vormingsmedewerker Formaat

Bij Formaat sta je er nooit alleen voor. Je hebt individuele collega's die expert zijn in een hoop van zaken die je op weg kunnen helpen. Daarnaast werk je ook in een team, en dat doet veel. Want je kunt wekelijks updates brengen over je individuele projecten en ze naar het team sturen als je dat nodig vindt. Wat maakt dat het een aangename werkplaats is voor zowel mensen die graag individueel werken als mensen die graag samenwerken.

Kamal El Hajjouti 2
Kamal El Hajjouti
Vormingsmedewerker Formaat

Neem contact op:

De Wittestraat 2, 2600 Berchem

Bereikbaar op ma-vrij van 10-16u

Neem contact op