Werken bij Formaat

Waarom werken bij Formaat?

Teamvergadering VI Brussel

Wat hebben we voor jou? Een job van Formaat!

Ben je op zoek naar eigenaarschap in een uitdagende job in een gedreven team en een groeiende organisatie? Heb je een hart voor jeugdhuizen en open jeugdwerk? Solliciteer en word onze nieuwe collega. Werken bij Formaat is samen met je geëngageerde collega’s gaan voor meer en sterker open jeugdwerk!

Is er een vacature bij jouw jeugdhuis of organisatie? Laat het dan weten aan vraaghet@formaat.be.

Wil je spontaan solliciteren? Mail dan naar sollicitaties@formaat.be.

Je krijgt er de kans om nieuwe projecten te starten. Je wordt daar ook goed in begeleid en je leert er heel veel uit.

Lena Verstraete
Vormingsmedewerker Formaat

Wil je stage lopen bij Formaat? Vul dan dit formulier in. Bij vragen rond je stageaanvraag mail je naar stage@formaat.be.

Solliciteren bij Formaat, hoe verloopt dat? Bij Formaat werven de teams hun eigen collega’s aan. Dit wil zeggen dat de vacature waarop je solliciteert, uitgeschreven werd door het team en dat als je op gesprek mag komen, je meteen je teamleider en enkele teamleden leert kennen.

In een eerste gesprek focussen we vooral op kennismaken. Wie ben jij en wie is het team waarin je terecht zou komen.

In een tweede gesprek geven we vaak een opdracht die je op voorhand even mag voorbereiden. Dan gaan we inhoudelijk dieper in op de taken en rollen die je binnen het team zou krijgen.

Je kan je alvast voorbereiden op een gesprek door onze website door te nemen en te lezen over Formaat. In onze vacatures vind je ook steeds een bijlage waarin we vertellen wat Formaat doet en situeren we het team van de vacature in de hele organisatiestructuur.

We kunnen wel omschrijven hoe het is om te werken bij Formaat, maar niemand kan dat beter vertellen dan onze medewerkers zelf.

Waarom ik mijn job graag doe? In eerste instantie omdat het jeugdwerk is. Deze sector draagt al vele jaren mijn passie weg! Het besef dat wat je doet in het belang is van de jeugd en dus ook de toekomst van onze maatschappij, dat is erg fijn. De functie van vormingsmedewerker is me ook op het lijf geschreven. Bezig zijn met vorming en opleiding en ook zelf voor de groep kunnen staan, dat geeft me energie!

Lena Verstraete
Vormingsmedewerker Formaat

Bij Formaat sta je er nooit alleen voor. Je hebt individuele collega's die expert zijn in een hoop van zaken die je op weg kunnen helpen. Daarnaast werk je ook in een team, en dat doet veel. Want je kunt wekelijks updates brengen over je individuele projecten en ze naar het team sturen als je dat nodig vindt. Wat maakt dat het een aangename werkplaats is voor zowel mensen die graag individueel werken als mensen die graag samenwerken.

Kamal El Hajjouti
Vormingsmedewerker Formaat

Neem contact op:

De Wittestraat 2, 2600 Berchem

Bereikbaar op ma-vrij van 10-16u

Neem contact op