Getuigenis

Febe Vanoverschelde over vrijwilliger zijn in coronatijden

3 mrt. 2022
De Prik header

Hi, mijn naam is Febe en ik ben secretaris van JOC De Prik in Hooglede. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de sociale media, bestellers en leden van ons jeugdhuis. Ik zit nu twee jaar in het bestuur van ons jeugdhuis.

Toen ik vol enthousiasme in de kern stapte, was corona al volop zijn gangetje aan het gaan. We moesten ons als gloednieuwe kern bewijzen in een woelige periode. Toen het jeugdhuis verplicht moest sluiten, organiseerden we elk weekend een online activiteit voor onze leden.

Ook onze jaarlijkse 66 uren moest helaas online doorgaan. We organiseerden onder andere een online cocktailinitiatie via Zoom, een dj-livestream, een afhaalverkoop van biermanden, een top 66 radio, een wandeltocht en een online quiz. We moesten met heel de werkgroep onze meest creatieve ideeën bovenhalen om iets leuks én veiligs te organiseren.

We moesten ons als gloednieuwe kern bewijzen in een woelige periode.

Het meest originele concept bedacht ik samen met mijn vriend Joran, die tevens de huidige voorzitter is van ons jeugdhuis. Tweemaal organiseerden we een delivery. Iedereen (ook niet-leden) had de mogelijkheid om cocktails, mocktails en andere dranken te bestellen. Deze brachten mijn vriend en ik persoonlijk rond aan huis. Voor de leden staken we er een extraatje bij. Bij de valentijnseditie werkten we ook samen met de plaatselijke beenhouwerij en voegden we er een lekker droog worstje aan toe. Dit concept schoot als een raket de lucht in en werd een groot succes! Ook met nieuwjaar organiseerden we een soortgelijke variant, maar dan in een takeoutversie.

Ik denk dat corona ons als kern zeker en vast heeft uitgedaagd, maar dat we die uitdaging ook met beide handen hebben gegrepen. We hebben ons niet laten domineren door de pandemie en hebben de connectie met onze leden steeds proberen behouden.

De Prik 1

Ik denk dat corona ons als kern zeker en vast heeft uitgedaagd, maar dat we die uitdaging ook met beide handen hebben gegrepen.

Sinds de heropening op 8/05/2021, een dag die wij bij het jeugdhuis nooit zullen vergeten, zijn we alleen maar gegroeid als kern, als bestuur en als jeugdhuis. We hebben al prachtige evenementen mogen organiseren die steeds in een succes zijn uitgemond.

We tellen op dit moment 152 leden en dat is een recordaantal voor JOC De Prik. We hebben een gigantisch bereik en ik kan niet anders dan de huidige kern en hun inzet hiervoor te bedanken. Corona was geen fijne periode en wij hopen nooit meer onze deuren te moeten sluiten, maar het heeft ons ergens wel gevormd tot het succesvolle JOC De Prik dat we nu zijn. Daar ben ik heel trots op!

De Prik 2

Corona was geen fijne periode en wij hopen nooit meer onze deuren te moeten sluiten, maar het heeft ons ergens wel gevormd tot het succesvolle JOC De Prik dat we nu zijn.Hier nog twee foto’s van de kern: de eerste op ons evenement 90’s-00’s beursfuif, de tweede op ons evenement creepy bottlenight.

Volg ons gerust op Facebook en Instagram @jocdeprik ;-)

Neem contact op:

De Wittestraat 2, 2600 Berchem

Bereikbaar op ma-vrij van 10-16u

Neem contact op