Open jeugdwerk

Het swingende succes van Jeugdhuis Zoezel

7 dec. 2023
Image00024

In de gemeente Zoersel ontstond een sprankje hoop toen jeugdhuis Zoezel zijn deuren heropende na een moeilijke periode. Een groep enthousiastelingen, waaronder leden van de lokale jeugdverenigingen Chiro, Scouts en Klj, startte een avontuur: Het jeugdhuis nieuw leven inblazen.

Vanaf de start wilden ze meer dan alleen een jeugdcafé zijn. Brainstormend over mogelijkheden ontstonden er creatieve ideeën zoals een quizavond maar ook evenementen voor verschillende leeftijdsgroepen. Met de jeugdverenigingen hadden ze al eens samengewerkt met het rusthuis en dat vonden ze een interessant idee om weer te doen. Zo geschiedde: het begin van (on)rusthuis – een swingnamiddag.

“Ik heb al heel veel leuke momenten beleefd in ons jeugdhuis, maar aan dit heeft nog niks kunnen tippen.”

Yulian
Bestuurslid Jeugdhuis Zoezel

De goede band met de gemeente, die hen bijstond tijdens de heropbouw, bleek van belangrijke waarde. Luc Kennis, de betrokken schepen voor de jeugd, ontving het idee met enthousiasme en bracht het op de seniorenraad. Al snel bleek de nood aan een leuk dansevenement. Zo werd 24 november, in de week van de senior, gekozen als dé dag.

De reacties op deze namiddag waren hartverwarmend. De uitspraak: "Voor het eerst sinds de dood van mijn man ga ik weer dansen." raakte het hele team. Het besef van de positieve impact op iemands leven is iets om mee te nemen. De ouderen lieten zien dat ze niet onderschat mogen worden. De dansvloer was hun podium!

De enorm blije gezichten die we die namiddag te zien kregen. Het bracht ons allen zeer veel voldoening. Hier bovenop was het een leuke actie om de kassa eens wat aan te spijzen. Wij gaan het vaker doen!

Yulian
Bestuurslid Jeugdhuis Zoezel
Schepenen met bestuur Jeugdhuis Zoezel CC Kristin Matthysen

CC Kristin Matthyssen

Dansend door de generaties gaat Jeugdhuis Zoezel voor warmere buurten. Dat kunnen we alleen maar aanmoedigen! Een succesverhaal om U tegen te zeggen.

Het evenement kreeg een plekje in Het Nieuwsblad. De moeite waard om eens te lezen:

📸 Kristin Matthyssen, Gazet van Antwerpen

Neem contact op:

De Wittestraat 2, 2600 Berchem

Bereikbaar op ma-vrij van 10-16u

Neem contact op