Geen Formaat zonder de RaaT

22 mei 2023
Microsoft Teams image 36

Formaat wil de vierhonderd open jeugdwerkinitiatieven verspreid over heel Vlaanderen en Brussel inspraak geven. Dat doen we via de Raat van Formaat. We komen vier keer per jaar samen om ideeën te verzamelen en adviezen te formuleren. Dit was de eerste!

Op 18 maart ontving Jeugdhuis de Stroate de RaaT van Formaat. In een sfeer van hiphopvibes en graffitiegeur kwamen we samen met oude als nieuwe gezichten. Thomas warmde de groep op met een dynamische speeddate en we verwerkten onze talenten in een Chimera (een mythisch wezen dat bestaat uit ledematen van verschillende soorten dieren, eigenlijk net zoals de unieke talenten van elk lid van de RaaT).

Hierna leidden Siebrand en Jules ons rond in hun jeugdwerkpaleis. Een boeiend gesprek waaruit we leerden hoe de Stroate actief inzet op een goede mix in het bestuur.

Enkele tips die het proberen waard zijn:
  • Voor je start met werven, denk na welke vaardigheden je bestuur allemaal nodig heeft (bijvoorbeeld: Iemand die goed is in financieel beheer, vzw-wetgeving, schrijven, sociale media, netwerken…)
  • Durf hier heel gericht en persoonlijk op te werven. Laat de persoon weten waarom die zou passen binnen het bestuur, wat hun meerwaarde is en wat het jeugdhuis voor hen kan betekenen. (bijvoorbeeld. engagement met maatschappelijke impact)
  • Bekijk het artikel over bestuursleden werven op onze website.

De RaaT is dikke fun maar heeft daarnaast een niet te onderschatten functie. Om dat uit te leggen, gaven Sean en Stijn (directeur) een heldere uiteenzetting over Formaat en de plaats van deze groep in onze structuur. Valerie gaf een update over onze verkiezingsplannen en met heel gerichte vragen verzamelde ze input. Op die manier weten we welke zaken er spelen in jullie jeugdhuis/-organisatie. Dit neemt Formaat allemaal mee in haar dagelijkse werking.

Last but not least: Om liefdevol af te ronden, aten en dronken we gezellig iets samen. Want RaaTsliefde gaat door de maag! 😉

Microsoft Teams image 35

Chimera in de maak

Microsoft Teams image 37

Gezellig afsluiten

Kom erbij!

Momenteel zetelen deze jeugdhuizen/-werkingen in onze RaaT:

De Gnirk, Jakkedoe, Paljas, Stam X, Rede vzw, jeugddienst Liedekerke, t Nieuw Jop, SOCK, t verschil, jeugddienst Haacht, De Tunnen, De Troubadour, Thope, Loco, t Ende, De Stroate, Ewa Youth, Lanteirn, ’t Stoveke, De Schorpioen, Skalul

Heb je zin om ook deel uit te maken van deze groep? Mail naar thomas.petit@formaat.be of stuur een DM via onze socials.

Neem contact op:

De Wittestraat 2, 2600 Berchem

Bereikbaar op ma-vrij van 10-16u

Neem contact op