Locatie

Hoge energieprijzen

29 mrt. 2022
Ontwerp zonder titel 10

De sterk gestegen energieprijzen hebben een serieuze impact op de kosten van een jeugdinitiatief. Besparen op energiekosten doe je vooral door er meer mee bezig te zijn.

Initiatieven die groene stroom afnemen van de burgercoöperatie Ecopower, hebben over het algemeen grote voordelen. Niet alleen op financieel gebied, maar ook op het gebied van duurzame keuzes. Bovendien koop je dan gegarandeerd stroom die lokaal wordt opgewekt.

Als je zelf alle stroom produceert voor jouw klanten, ben je niet afhankelijk van de prijzen op de internationale markt. De prijzen worden dus niet wordt beïnvloed door de schommelingen van de markt.

Opgelet!

Je moet minstens één aandeel kopen. In een burgercoöperatie ben je mede-eigenaar van windmolens en zonnepanelen. Ecopower heeft een zeer hoge kredietwaardigheid (98/100).

Als bedrijf kun je maar één keer per jaar van leverancier veranderen, maar particulieren kunnen op elk moment overstappen.

Warm water op de toiletten is een minder belangrijke voorziening. Het kan je honderden euro’s per jaar kosten. Afsluiten die Schell-kranen!

Heb je een secretariaat dan kan je best de temperatuur sterk beperken. We raden het gebruik van kleine infraroodpanelen aan. Dat kost ongeveer 0,25 cent per dag. Meer info via vraaghet@formaat.be.

Vroeger was het zelden de moeite waard om te investeren in energie vanwege de hoge prijzen. Maar door de huidige energieprijzen verandert dit nu. Sommige investeringen gaan wel rendabel worden.

Een voorzetraam aan de binnenkant kan niet alleen veel energie besparen, maar ook geluidsoverdracht verminderen. Dat is dubbele winst!

📸 Kunstvanger

Neem contact op:

De Wittestraat 2, 2600 Berchem

Bereikbaar op ma-vrij van 10-16u

Neem contact op