Formaat biedt verschillende soorten coachings aan voor vrijwilligers en bestuursleden. Hebben jullie ondersteuning nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren!
Coaching voor vrijwillige initiatieven
Bij het runnen van een open jeugdwerkinitiatief komt heel wat kijken en soms zit je als vrijwilligersbende even met de handen in de haren of bots je als bestuurder op een aantal onzekerheden of bezorgdheden. Weet dan dat ook Formaat je hier graag in wil ondersteunen.
Wil je intensief aan de slag met je medewerkersploeg rond een bepaald thema zoals onthaal -of vrijwilligersbeleid? Neem dan zeker eens een kijkje in ons vast aanbod jeugdhuisbegeleidingen. Opgelet, dit aanbod is betalend. Informeer eventueel naar vormingssubsidies bij je gemeente- of stadsbestuur om dit mogelijk te maken.
Wil je liever een verkennend gesprek rond lidmaatschap of vorming, een bredere kennismaking met de regio-ondersteuner van Formaat of een specifiek coachingsgesprek? Laat van je horen!
Vraag een gesprek en/of bezoek aan door de ondersteuner van jouw regio via:
Jonas > Oost-Vlaanderen jonas.deilgat@formaat.be
Lars > Vlaams Brabant lars.vaneemeren@formaat.be
Tom > West-Vlaanderen tom.denys@formaat.be
Raf > Antwerpen raf.scholiers@formaat.be
Mirthe > Limburg mirthe.tibos@formaat.be
Thomas > Stadswerk Gent thomas.petit@formaat.be
Nora > Stadswerk Antwerpen nora.maftouhi@formaat.be
Nassim > Stadswerk Brussel nassim.achnak@formaat.be
Laptalk
Het concept ‘Laptalk’ brengt ons kort, krachtig online samen rond een specifiek thema uit ons aanbod. Je gaat in gesprek met een Formaatmedewerker en je krijgt alle ruimte om zelf vragen te stellen. Een sessie ‘Laptalk’ duurt maximum 1 uur en is in momenteel volledig gratis.
Voor wie? | Bestuurders, beroepskrachten, medewerkers en vrijwilligers binnen open jeugdwerkinitiatieven. Bij voorkeur nemen meerdere deelnemers uit hetzelfde jeugdhuis deel. |
Hoe aanvragen? | Mail naar vraaghet@formaat.be en stel het thema van jou keuze voor samen met een 3-tal concrete momenten die voor jullie geschikt zijn. |
Ons aanbod ‘Laptalk’
We bespreken de spreidstand tussen ‘het jeugdhuis is een plaats waar jongeren kunnen experimenteren’ en de grenzen die het legale kader van de alcohol- en drugswetgeving oplegt.
Krijg je al stress bij het horen dat de deadline voor de aangifte van de rechtspersonenbelasting eraan komt? Geen nood! Voor al je vragen over de boekhouding van jouw jeugdhuis kan je bij ons terecht. Laat ons iets weten en we scheppen samen orde in jullie administratie.
Goede partnerschappen zijn essentieel om als jeugdhuis uit je vier muren te breken. We bespreken hoe je bestaande partnerschappen kan verbeteren en welke potentiële partners in je buurt interessant kunnen zijn voor jouw werking.
Je wil een vorming in elkaar boksen maar je weet niet hoe? Zit je hoofd vol ideeën maar het wordt niet concreet? Zit je vast met de structuur? We gidsen je snel en krachtig naar een plan van aanpak voor een vorming op maat van jouw werking.
We zoomen in op de trajecten Animator – Hoofdanimator – Instructeur in het jeugdwerk
Een doelgroep apart die best wel de nodige aandacht verdient.
We staan stil bij de tips & tricks van een fijn tieneraanbod.
Advies voor voorzitters, over hun rol in het jeugdhuis ten opzichte van vrijwilligers, partners, de gemeente, buren… Blijven er onopgeloste ruzies aanslepen? Lukt het niet om voorzitter te zijn van je beste vrienden? Kom je concrete casus bespreken!
Met alle vragen over de vzw-verplichtingen kan je bij ons terecht. Samen nemen we jouw vzw onder de loep.
Super tof idee! We helpen je graag op weg en kijken samen welke stappen er ondernomen moeten worden.
We overlopen al jouw polissen en bekijken wat er ontbreekt en waar je kan besparen. Welke zijn verplicht, aanbevolen, nuttig… We bespreken het aanbod van IC-verzekeringen.
Niet elke investering of keuze waarvan je denkt dat ze duurzaam is, is dat ook. We helpen je om de bomen door het bos te zien. Met do’s en dont’s. We helpen jou het verschil te maken.
Heb je al eens een discussie met je buren? Of start je een jeugdhuis op in een nieuwe buurt?
We bespreken hoe je als jeugdhuis een positieve relatie aangaat met de buurt.
Een goede samenwerking met het lokaal bestuur is van onschatbare waarde voor een bruisende jeugdhuiswerking. We bespreken hoe je als jeugdhuis een constructieve samenwerking opbouwt.
Samen zoeken we uit waarom jouw jeugdhuiswerking essentieel is voor de jongeren in de gemeente/stad en hoe we die jongeren kunnen overtuigen om zich mee te engageren.
We zoomen in op het ondersteuningsaanbod voor professionals en geven tips & tricks
Wil je met jouw organisatie de publieke ruimte intrekken en inzetten op meer betrokkenheid in de buurt? We zetten je graag op weg!
We gaan in op enkele basics van muziekevents met ikorganiseer.be