Voor vrijwilligers en professionals

Publik Najaar 2022

28 okt. 2022  /  Antwerpen
LVER 20220513 0045

Publik: Hét vormingsfestival van Formaat. We komen samen om te beleven, te ontmoeten en te inspireren!

PUBLIK 2022 10 google form 1600x400

Stond jij de eerste editie al op Publik? We zien je graag terug! Of misschien is het helemaal nieuw voor jou? Dan moet je niet twijfelen: Het wordt zeker weer een knaller van Formaat 😁

Wat is Publik?

Publik is een evenement waar je ondergedompeld wordt in alles waarrond open jeugdwerk draait. Samen met vrijwilligers, bestuursleden en beroepskrachten uit heel Vlaanderen en Brussel maken we er een onvergetelijke tweedaagse van. Het aanbod tijdens Publik is divers: Er zullen vormingen, debatten en inspiratietalks zijn. Daarnaast maken we in het programma veel ruimte vrij voor ontmoeting, netwerk, uitwisseling en ontspanning. No worries: Hapjes, drankjes en muziek voorzien we voldoende!

Formaat vindt het belangrijk om open jeugdwerk (jullie!) mee te betrekken bij de inhoudelijke invulling van haar vormingsaanbod. Publik is de perfecte plaats om dit te doen. Heb je leuke ideeën? Laat het weten! Of wil je meewerken aan de organisatie van Publik? Ook welkom!

Trouwens: Het vormingsfestival Publik is de opvolger van ons bekende vormingsweekend 'RADAR'. Vond je dat geweldig? Dan is Publik een schot in de roos!

Aftermovie Publik 1.0

Vrijdag

Ben jij je bewust van wat (overmatig) middelengebruik (alcohol en drugs) kan teweegbrengen? Hoe zorg je ervoor dat je signalen hierrond oppikt en aanpakt in je organisatie? En hoe ga je aan de slag om dit bekend te maken bij de doelgroep?

Wil jij weten hoe je je jeugdhuis kan voorzien van het beste geluid? Hoe een box-in box constructie in elkaar zit of hoe je een repetitieruimte, misschien zelfs studio, het beste inricht? Welke isolatieproducten er op de markt zijn of hoe je zelf goedkoop de akoestiek kan verbeteren?

Kom het allemaal te weten in deze interessante sessie gegeven door IdealAcoustics.

Met een volledig nieuw team en een uitdunnende vrijwilligerspoel staat Jeugdhuis Tydeeh voor enkele grote uitdagingen. Een situatie die heel wat struikelpunten met zich meebrengt, maar daarnaast ook vruchtbare grond biedt voor talrijke nieuwe mogelijkheden en leerpunten. In een interactieve sessie delen we als team onze ervaringen en gaan we aan de slag met verschillende vraagstukken.

TBA

Vrijdagavond

De avond is ontstaan uit een samenwerking tussen Kavka, de winnaar van de dj-contest en jullie muzikale/ DJ-talent!

De nacht doorbrengen doe je in THE ASH ANTWERP. Een hippe hostel dat pal gelegen is aan de studentenbuurt. Hier overnacht je niet alleen! Het ontbijt zal je zeker ook weten te bekoren.

Zaterdag

Leer hier hoe je elk evenement een zotte twist en een te gekke invulling kan geven zodat het een totaalervaring wordt.

Ben jij gebeten door muziek? Droom jij ervan om achter de draaitafels te staan en alles vlot aan elkaar te mixen? Na deze workshop heb je alvast de eerste stappen gezet om het te maken als DJ.

Vrijwilligers zijn de drijvende kracht binnen een jeugdwerking. Van het opnemen van kleine taken tot een groot gezamenlijk project. Hoe trek ik vrijwilligers aan, hoe beloon ik ze en hoe geef ik ze de verantwoordelijkheid die hoort bij hun engagement.

Tegenwoordig heb je de mogelijkheid om leegstaande gebouwen een tijdje te huren. Hoe je met die locaties creatief omspringt, kom je te weten tijdens je inspratiebezoek aan deze twee open jeugdwerkorganisaties langs de Schelde. STORMKOP & ONDERSTROOM

Een concert of evenement gepland? Maar plots ruis op het kanaal? Tijdens deze workshop krijg je de basis rond geluidssystemen mee zodat jij de held bent die het optreden vlekkeloos laat verlopen.

Een jeugdhuis is een leuke plek en zoals overal kan er wel eens iets fout gaan.

Wat doe je met een omgeslagen enkel op de dansvloer? Elektrocutie, epilepsieaanval, intoxicatie… Noem maar op. Dit alles én meer kom je te weten in de EHBO-cursus op maat voor jeugdwerkingen.

Te vaak worden jongeren geconfronteerd met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het is dan ook belangrijk dat je op een gepaste manier kan reageren op signalen van jongeren die slachtoffer werden of als er zich een situatie voordoet waarin een jongere problematisch gedrag stelt.

Om hiermee aan de slag te gaan, doen we beroep op de expertise van Ayke Gubbels; psychologisch consulent, vormingswerker rond seksuele gezondheid en - niet in het minst - oprichter en coördinator van PUNT. vzw, een advies- en informatiecentrum rond seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Met Sociale Media voor Beginners geeft Ann-Sophie (Girls go BOOM, Democrazy, Consouling, Kinky Star) je de tools om jouw b(r)and, jeugdhuis... op de juiste manier in de schijnwerpers te plaatsen.

Met praktische voorbeelden en tips waarmee je meteen aan de slag kan, geeft ze je een korte introductie van alles wat met communicatie en planning te maken heeft. Na de workshop ben je in staat om je eigen huisstijl te bedenken, content te maken en posten die bij jou past. Geef je sociale media de boost die het verdiend.

Black Lives Matter en het onderzoek naar etnische profilering bij de politie hebben nog maar eens pijnlijk duidelijk gemaakt hoe ongelijkheid en discriminatie structureel in onze samenleving aanwezig zijn. Het open jeugdwerk probeert al langer een plek te zijn waar elke jongere kan groeien. Alleen geeft het open jeugdwerk zich vorm binnen diezelfde structuren. Zijn deze dynamieken onbewust en ongewild aanwezig in open jeugdwerk? Zo ja, hoe gaan we hiermee aan de slag zodat het open jeugdwerk echt open is voor iedereen?

Don Pandzou licht zijn onderzoek naar diversiteit en discriminatie in het jeugdwerk toe. Vanuit deze inzichten gaat hij mee op zoek naar manieren waarop het open jeugdwerk mee vorm kan geven aan een samenleving waar iedereen een volwaardige plek krijgt.

TBA

Wie is er op Publik?

We nodigen heel interessante sprekers uit en ook vrijwilligers en medewerkers uit verschillende jeugdinitiatieven zijn van de partij. Daarnaast komen onze partners (uit het jeugdwerk) langs om hun expertise en kennis te delen.

Niet te vergeten: Verschillende jeugdhuizen en andere jeugdwerkingen zijn te vinden op Publik. Leer nieuwe werkingen, personen en hun ideeën kennen!

Inschrijven voor Publik?

De volgende editie gaat door op 28 & 29 oktober 2022. Dit keer begeven we ons naar Kavka in Antwerpen. Schrijf je nu in of geef Publik zeker een plaatsje in je agenda!

*Je kan een ticket kopen voor vrijdag, voor zaterdag of een ticket voor beide dagen met overnachting in hostel ASH. Als je een aangepaste formule wil, stuur dan een mail naar vorming@formaat.be*

Praktische informatie

WanneerStart: Vrijdag 28/10/2022 – 12:30
Einde: Zaterdag 29/10/2022 – 19u00
LocatieKavka Oudaan
Oudaan 14
2000 Antwerpen
OvernachtenEr is de mogelijkheid tot overnachten! Je kiest helemaal zelf of je het wil.
We slapen dit keer in Hostel ASH.
PrijsVrijdag
16 euro (leden)
20 euro (niet-leden)

Overnachting
20 euro (leden)
26 euro (niet-leden)

Zaterdag
24 euro (leden)
30 euro (niet-leden)

Combi
60 euro (leden)
76 euro (niet-leden)

BetalingNa afloop van de activiteit krijgt je organisatie een factuur met de kostprijs, je hoeft dus niets op voorhand te betalen.

Bekijk zeker de inschrijvingsvoorwaarden voordat je inschrijft
EtenVrijdag: Lunch, Vieruurtje, Avondmaal

Zaterdag: Ontbijt (bij overnachting), Lunch, Vieruurtje


Neem contact op:

De Wittestraat 2, 2600 Berchem

Bereikbaar op ma-vrij van 10-16u

Neem contact op