Open jeugdwerk

Kavka en Club 9 versterken jonge DJ's in 'Crossfaders'-project

9 okt. 2023
WEBSITE BANNER 1

Ben je een muziekliefhebber en heb je altijd ervan gedroomd om te draaien voor een publiek? Dan is dit iets voor jou. Crossfaders, een initiatief van Kavka en Club 9, biedt Dj's de kans om hun vaardigheden te verbeteren en lokale muziekscenes te ontdekken op een eenvoudige manier. Het maakt niet uit of je een absolute beginner bent of al ervaring hebt; bij Crossfaders kun je leren via workshops, uitwisseling, optredens en zelfs een panelgesprek met de booker van Pukkelpop!

Bij Crossfaders gaat het allemaal om groeien en ontwikkelen. Het programma is verdeeld in twee fasen, zodat je stap voor stap de juiste kennis en praktijkervaring kunt opdoen en nieuwe mensen kunt ontmoeten. Zo kan je op je eigen tempo van professionals en van elkaar.

Fase 1: "Scratch The Surface"

Op 27 oktober begint fase 1, genaamd "Scratch The Surface," in Kavka, Antwerpen. Hier beginnen we bij de basis. Je kunt deelnemen aan een inleidende les en meteen je opgedane kennis testen tijdens een open oefenmoment. De workshop wordt gegeven gehost Jammings, de interne DJ-werking van Kavka, en HEY DJ, de interne DJ-werking van Club 9. Wie weet vinden we tijdens dit moment wel de opening act voor de afterparty van fase 2!

"Via de workshops van Jammings leerde ik in sneltempo professionele DJ-gear gebruiken."

Charlotte Preckler
Volgde meerdere workshops bij Jammings

Fase 2: "Digging Deeper"

Op 2 december gaan we dieper in op de nieuwste DJ-apparatuur in Club 9, met een workshop over de Pioneer CDJ 3000's, die de komende jaren de clubs zullen domineren. Kim Mathijs, bekend als Michael Midnight, The Whatevers, en als boeker van Pukkelpop, legt gedetailleerd uit wat je allemaal kunt doen met dit nieuwe speeltje. We praten ook met hem en lokale held Onyxs over hoe je de juiste muziek vindt, een afspeellijst samenstelt en optredens kunt scoren. We sluiten de avond af met een afterparty met The Whatevers en lokale helden van Club 9.

LIVE Netwerk als leer- en ontmoetingsplek

De open jeugdwerkingen van het LIVE Netwerk, zoals Kavka in Antwerpen en Club 9 in Beringen, dienen als echte muzikale hubs in hun buurt. Jongeren kunnen er hun ideeën en creativiteit delen en krijgen de kans om bij te dragen aan de lokale muziekscène. Samen met ondersteuning vanuit Formaat groeien ze op en rond het podium.

Zit je zelf met een creatief idee? Wil je graag eens spelen in een jeugdhuis van het LIVE Netwerk of als bezoeker gewoon van muziek gaan genieten? Ga dan eens kijken naar het aanbod van De Serre (Hasselt), Sojo (Leuven), Minus One (Gent), Plug In (Leopoldsburg), OHK (Oostende), Wollewei (Turnhout), Bolwerk (Kortrijk), JOC Ieper (Ieper), Jakkedoe (Desselgem), Kinky Star (Gent), Comma (Brugge), De Stroate (Kortrijk), Zenith (Dendermonde), XL (Herk-De-Stad), Ten Goudberge (Wevelgem), Krak (Kortrijk) en ’t Klokhuis (Hamme).

FASE 2 IG
FASE 1 IG
Programma

Scratch The Surface (Kavka Oudaan) - 27/10

  • 19:30 - 20:00 Onthaal
  • 20:00 - 22:00 DJ-Workshop
  • 22:00 - 23:00 Open Booth (vrijblijvend)
  • 23:00 - 05:00 Afterparty (vrijblijvend)

Digging Deeper (Club 9) - 02/12

  • 19:30 - 20:00 Onthaal
  • 20:00 - 20:30 Workshop Pioneer CDJ 3000
  • 20:30 - 21:00 Open Booth (Pioneer CDJ 3000)
  • 21:00 - 22:00 Panel gesprek met Kim Mathijs (The Whatevers, Pukkelpop)
  • 22:00 - 04:00 Afterparty w/ The Whatevers (vrijblijvend)
Beperkte plaatsen

Om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt beperken we het aantal inschrijven tot 15. Snel zijn is dus de boodschap!

Neem contact op:

De Wittestraat 2, 2600 Berchem

Bereikbaar op ma-vrij van 10-16u

Neem contact op