Raad van bestuur

DSC 9142 1

De raad van bestuur van Formaat bestaat uit 8 enthousiaste bestuurders.

Net als veel van onze leden is Formaat een vzw. Dat betekent dat de organisatie bestuurd wordt door een raad van bestuur. We stellen onze bestuurders graag aan je voor.

Co-voorzitter

Ik ben Matthias Coene, bedrijfscoach van beroep en kersverse papa geworden van dochter Isa. Mijn connectie met Formaat begon op mijn zestiende toen ik betrokken raakte bij Jeugdforum, ons lokale jeugdhuis. Wat begon als een spontaan bezoek, groeide snel uit tot een rol als medewerker en later als bestuurslid. De tijd dat ik wekelijks in een jeugdhuis van vrijdag tot zondag zit is helaas voorbij, maar ik spring nog steeds af en toe eens binnen.

Dankzij Formaat kwam ik in contact met jeugdhuizen in de regio, wat me leidde naar mijn huidige positie in de raad van bestuur (RvB). Na drie mandaten in deze rol ben ik nog steeds enthousiast om bij te dragen aan de missie van Formaat: "Meer en sterker open jeugdwerk". Als co-voorzitter van de RvB sta ik klaar om Formaat verder te ontwikkelen en onze organisatie te ondersteunen.

Ik zet graag mijn schouders onder dit verhaal en deel graag mijn stem in de koers die we samen met Formaat plannen te varen. Samen met Yasmien neem ik de rol als co-voorzitter op en fungeren we in duo als het eerste aanspreekpunt.

Co-voorzitter

Ik ben Dean Kenes, een West-Vlaming met een passie voor open jeugd(welzijns)werk. Daarnaast ben ik papa van Billie en werk ik als directeur bij Arktos West-Vlaanderen. Ook deel ik mijn kennis als gastdocent voor de opleiding Sociaal Werk bij Howest.

Mijn verbinding met Formaat en het open jeugdwerk gaat terug naar mijn tijd als jeugdwerker en projectwerker, waarbij ik me vooral richtte op ondernemerschap en artistieke expressie. Later werd ik coördinator bij JC Ten Goudberge en kreeg ik de kans om tal van vormingen en uitwisselingen via Formaat te volgen. Ik was lid van de RaaT en heb samen met Magaly jarenlang de basisopleiding voor beginnende beroepskrachten verzorgd.

Binnen de raad van bestuur wil ik mijn geloof in de open jeugdwerkmethodiek laten gelden, omdat ik ervan overtuigd ben dat dit de toekomst is van het jeugdhuiswerk. Het is voor mij van belang dat we als raad van bestuur nauw blijven aansluiten bij onze missie en visie.

Ik ben Margot Vanderstraeten, mijn voornaamste rol is die van "dog mom" voor Vinnie, mijn 2-jarige Entlebucher Sennenhond. Ik ben al twee decennia gelukkig getrouwd en werk al 24 jaar met plezier bij TUI.

Wat betreft mijn link met Formaat en open jeugdwerk, ik was mede-eigenaar van het platenlabel Coincidence Records, dat afgelopen zomer stopte. Ons doel was om jonge getalenteerde DJ's en producers een kans te bieden binnen de techno scene. De jongere generatie is erg uitgesproken en betrokken bij hun toekomst, en daaraan wil ik graag mijn bijdrage leveren.

In mijn rol binnen de raad van bestuur van Formaat wil ik graag meewerken aan de toekomst van het jeugdwerk. Als feministe wil ik een grotere betrokkenheid van meisjes zien in het jeugdwerk en activiteiten die specifiek op hen zijn gericht, zonder anderen uit te sluiten. Ook vind ik het belangrijk dat de LGBTQI+ gemeenschap een duidelijke en veilige plek heeft. Samen kunnen we naar mijn mening innovatief werk verrichten en een inclusieve omgeving creëren waarin iedereen zich welkom voelt.

Ik ben Joris De Bleser, professioneel sta ik bekend als De Verenigingscoach. Als freelance trajectbegeleider ondersteun, begeleid en adviseer ik organisaties uit het jeugdwerk en het sociaal-cultureel middenveld die met uiteenlopende vraagstukken zitten. Beleidsplanning, missie en visie, keuzes maken, personeelskwesties, vrijwilligersbeleid, bestuur, fusies, projecten en subsidiedossier, noem maar op. Maar ik ben vooral ook gedreven stadsgids en bevlogen natuurfotograaf.

Ik heb een levenslange relatie met de Formaat. Ik heb ze doorheen de jaren zien groeien en bloeien. Ik mag reeds lang Formaat - en daarvoor VFJ - als vrijwilliger en bestuurder mee vorm en inhoud geven.

Ik wil vooral de directie steunen in hun vele verantwoordelijkheden. Ik wil door advies en feedback ervoor zorgen dat ze sterk werk kunnen leveren, met tijd voor hun teams en met ruimte voor hun persoonlijke ontwikkeling. Ik wil met open geest naar hen luisteren en ben bereid hen daarin met raad en daad bij te staan.

Ik ben Bouharat Mohamed en ik ben recent lid geworden van de raad van bestuur. Ik kom uit een gezin met 8 kinderen en heb een grote liefde voor ondernemen. Op dit moment werk ik als change manager bij D'Ieteren, een belangrijke speler in de auto-industrie.

Naast mijn passie voor ondernemen, koester ik een speciale plek in mijn hart voor mensen, vooral jongeren. Via Formaat wil ik graag mijn kennis delen en jongeren helpen groeien door middel van ondernemerschap. België heeft mij veel kansen geboden, en net zoals Formaat wil ik nu iets teruggeven aan de gemeenschap voor alles wat ik heb gekregen.

Ik ben Sarah Smeets, coördinator van de forensische jongerenwerking bij vzw Voluit. Mijn passie ligt bij kwetsbare jongeren die door diverse omstandigheden moeite hebben om zich te verbinden met de maatschappij, inclusief het open jeugd(welzijns)werk.

Met deze specifieke doelgroep in gedachten, zet ik me vol enthousiasme in om het verhaal van Formaat te ondersteunen en te verspreiden.

...

...

...