Voor professionals

Basisopleiding beroepskrachten: organisatie ontwikkeling - 2024

5 jun. 2024 - 6 jun. 2024  /  Oost-Vlaanderen
Bobk 2023

De basisopleiding voor beroepskrachten bestaat uit vijf tweedaagse vormingssessies. Die kan je volgen op je eigen tempo en in de volgorde en hoeveelheid die je zelf wenst. Je kan op elk moment instappen. Samen met collega-beroepskrachten nemen we je job, organisatie en functioneren onder de loep en helpen we je om door de bomen het bos te zien. We vertrekken vijf maal vanuit een andere focus, maar telkens met hetzelfde doel: jou sterker maken in je job als jeugdwerker.

Tijdens de opleiding organisatie ontwikkeling van een beroepskracht hebben we het over:
  • de interne organisatiestructuur van jouw jeugdwerking: hoe zijn de jongeren georganiseerd, werkgroepen, raad van bestuur, algemene vergadering, collega’s, …
  • de externe organisatiestructuur: het lokale netwerk, de sociale kaart,…
  • de organisatiecultuur: hoe gaat iedereen om met elkaar binnen de organisatie, wat is het imago van je organisatie, hoe is de cultuur die er heerst en hoe uit zich dat naar buiten toe?
Deze opleiding is met overnachting.

Praktische informatie

WANNEER
Woensdag 5 juni tot donderdag 6 juni. Onthaal is woensdag om 09u30, we ronden donderdag af om 16u30.

WAAR
CJT Ten Berg, Merelbeke.

PRIJS
Organisaties die aangesloten zijn bij Formaat betalen 170 euro per basisopleiding (overnachting en maaltijden inbegrepen).

Organisaties die niet-aangesloten zijn bij Formaat betalen 205 euro per basisopleiding (overnachting en maaltijden inbegrepen).

VOOR WIE
De opleiding voor beroepskrachten is er voor wie minder dan twee jaar aan de slag is. Uiteraard ben je ook na deze periode nog welkom om de opleiding te volgen.

Neem contact op:

De Wittestraat 2, 2600 Berchem

Bereikbaar op ma-vrij van 10-16u

Neem contact op