Voor beroepskrachten

Dag van de beroepskracht 2024

3 okt. 2024
Dvdbk FOTO

Formaat organiseert opnieuw Dag van de beroepskracht. Zet donderdag 3 oktober 2024 met stip in je agenda! De DVDBK is dé hoogdag voor professionals in het open jeugdwerk. We dompelen je onder in een bad vol interessante sessies en uitwisseling in een collegiale sfeer.

Deze editie staat in het teken van plezier en talent. Plezier stimuleert intrinsieke motivatie en laat dat nu net heel erg belangrijk zijn! Vanuit die motivatie en dat plezier ontstaat vrijwilligersengagement. Plezier en talent zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Talentgericht werken doet de tijd vergeten, geeft goesting en plezier aan je (vrijwilligers)werk. Kortom beide zaken zijn de brandstof van het open jeugdwerk!

In de namiddag organiseren verschillende bovenlokale open jeugdwerkinitiatieven een marktje waarin zij hun artistiek project voorstellen. Ben je zelf een werking met een bovenlokaal artistiek project en wil je graag deelnemen? Neem dan contact op met Jelva van Formaat (jelva.vanvooren@formaat.be)!

Op het programma

 1. Creatief, denken, dromen en durven
  Haal je creatief potentieel uit de kast en leer hoe je samen met jongeren kunt denken, dromen en durven.
 2. Talenten (h)erkennen bij jongeren
  Iedereen getalenteerd! Tijdens deze sessie ontdek je hoe je interesses en talenten kan (h)erkennen bij jongeren om een nog sterkere jeugdwerker te worden.
 3. Oplossingsgericht coachen
  Oplossingsgericht coachen start met het geloof dat de coachee (collega, de jongere...) de kennis, creativiteit en het talent heeft om zelf met de beste oplossing te komen. Ga naar huis met een aantal oplossingsgerichte handvaten.
 4. Improtheater: verbindend werken via improvisatie
  Ontdek op een ervaringsgerichte manier hoe je via improvisatie verbindend werkt, de comfortzone stretcht naar een leerzone en een veilige omgeving voor creatief werk creëert.

Een open forum met één wet, de wet van de twee voeten. Wanneer je niet meer aan het bijleren bent, of kan bijdragen aan het onderwerp gebruik dan jouw 2 voeten en ga ergens anders heen waar dit wel kan. Je kan langsgaan bij:

 1. Fishbowl. Waar experts en jijzelf in dialoog gaan over het belang van plezier, girlpower en talenten in het open jeugdwerk.
 2. ART-MARKT. Verschillende bovenlokale initiatieven stellen hun artistiek project voor. Je kan snuisteren tussen good practices en ideeën verzamelen voor je eigen werking. Bij elk kraampje kan je zelf lekker creatief aan de slag.
 3. Biechtstoel. Waar een coach van Formaat luistert naar jouw verhaal met oplossingsgerichte oren.
 4. Het Salon staat garant voor interessante informele gesprekken. Er liggen interessante tools die dat gesprek zullen faciliteren.

Tijdsindeling

09u30 | Onthaal 

10u00 | Keynote: Jitse Verschueren, maker van woord, muziek & onzin

10u30 | Keuzesessies rond ‘plezier en talenten’

12u45 | Lunch 

14u00 | Inspiratie en uitwisseling – open forum

16u00 |  Afterwork

Praktische informatie

Wanneer?

Donderdag 3 oktober 2024

Waar?

Cinema
Hopmarkt 13
9300 Aalst

Prijs?

Leden: € 50
Niet-leden: € 60

Voor wie?Voor beroepskrachten in jeugdhuizen en andere open jeugdwerkingen


Neem contact op:

De Wittestraat 2, 2600 Berchem

Bereikbaar op ma-vrij van 10-16u

Neem contact op