Voor vrijwilligers en professionals

Studiereis Montenegro: 'Active citizenship and Entrepreneurship in Open Youth Work'

20 nov. 2023
DSC00911

Formaat organiseert in 2023 opnieuw een studiereis! We trekken richting Montenegro voor een uitwisseling rond ondernemerszin en actief burgerschap bij jongeren. De studiereis staat open voor professionele jeugdwerkers én vrijwilligers in het open jeugdwerk.

Sinds 2015 organiseert Formaat jaarlijks een internationaal uitwisselingsproject voor jeugdwerkers. Om te inspireren en een netwerk uit te bouwen dat onze landsgrenzen ver overschrijdt. Vanaf dit jaar stellen we deze studiereizen ook open voor vrijwilligers in het open jeugdwerk.

In november 2023 trekken we naar Montenegro, waar we worden ontvangen door de Montenegrijnse tegenhanger van Formaat: Mreža za mlade Crne Gore (Youth Network of Montenegro). De studiereis bestaat uit verschillende workshops, inspiratiebezoeken en vooral veel uitwisseling met collega jeugdwerkers uit België en Montenegro. Je werkt er ook in kleine groepen samen rond een gedeelde uitdaging, om samen ideeën te formuleren waarmee je dan in je eigen organisatie aan de slag kan.

Voor en na de studiereis zullen er enkele bijeenkomsten worden georganiseerd: twee bijeenkomsten ter voorbereiding van de studiereis en een moment om terug te blikken. De deelname komt dus met een klein, maar erg waardevol engagement.

Om er zeker van te zijn dat de inhoud van deze studiereis en jouw verwachtingen voldoende aansluiten, vragen we je een motivatie in te dienen via dit formulier. De indiening geldt als voorlopige inschrijving. De indiendeadline is woensdag 31 mei.

In de week van 5 juni laten we weten of je al dan niet mee kan. Houd ook alvast 16 juni even vrij, dan komen we een eerste keer samen met alle deelnemers ter kennismaking. De locatie hiervoor wordt later meegedeeld, we zoeken een centrale plek in Vlaanderen.

Vragen? Stuur dan gerust een mailtje naar thomas.vancoppenolle@formaat.be

Met de steun van het Erasmus+-programma van de Europese Unie  #poweredbyJINT 

Praktische informatie

Wanneer

Van maandag 20 november 2023 tot en met zaterdag 25 november 2023 

Waar

Podgorica, Montenegro

Prijs

Leden: € 250 

Niet-leden: € 300

Om de deelnamekost te drukken, kan je wellicht beroep doen op subsidies voor kadervorming bij jouw gemeente. Spreek dus zeker de jeugddienst aan indien je interesse hebt.

Voor wie

Voor vrijwilligers en beroepskrachten in jeugdhuizen en andere open jeugdwerkingen.

We reizen per vliegtuig. 

Neem contact op:

De Wittestraat 2, 2600 Berchem

Bereikbaar op ma-vrij van 10-16u

Neem contact op