NETWERK Maatschappelijke Uitdagingen: De LGBTI+ bewuste jeugdwerker

2 dec. 2022  /  Oost-Vlaanderen
Regenboog lgbtq

Het NETWERK Maatschappelijke Uitdagingen is een open netwerk voor jeugdwerkers die zich willen engageren om samen na te denken en actie te ondernemen, om in te zetten op belangrijke maatschappelijke uitdagingen die betrekking hebben op de leefwereld van jongeren.

Dit netwerkmoment staat volledig in teken van gender- en seksuele diversiteit en hoe dit een rol speelt binnen het professionele jeugdwerk. Tijdens een interactieve training wordt je wegwijs gemaakt in het doolhof van afkortingen en krijg je inzichten in de genderontwikkeling van kinderen en jongeren. Vervolgens ga je samen met andere jeugdwerkers op zoek naar hoe je een veilige en verwelkomende omgeving kan bouwen voor LGBTI+ jongeren. Hoe kan je onbewuste vooroordelen, stereotypen en homo- en transfobie herkennen en tegengaan? Hoe biedt ik een luisterend oor? Welke stappen kan ik zelf ondernemen in mijn activiteiten en gedrag om een bondgenoot te zijn voor jongeren op zoek naar hun identiteit? De vorming is opgebouwd vanuit cases uit het jeugdwerk.

Om op deze en veel meer vragen een antwoord te krijgen, doen we beroep op KLIQ, het vorming- en trainingscentrum van Çavaria dat werkt rond gender- en seksuele diversiteit.

Zit je nu al met vragen? Mail thomas.vancoppenolle@formaat.be

Praktische informatie

Wanneer? 

Vrijdag 2 december van 12u tot 16u30.   (Lunch inbegrepen)

Waar?  

Casa Rosa

Kammerstraat 22, 9000 Gent (15 min. wandelafstand van station Gent-Dampoort)

Voor wie? 

Beroepskrachten in het open jeugdwerk

Prijs?  

20 euro (leden van Formaat)
25 euro (niet-leden van Formaat)

Neem contact op:

De Wittestraat 2, 2600 Berchem

Bereikbaar op ma-vrij van 10-16u

Neem contact op