Voor vrijwilligers

EQUIPE Werkgeverschap 2023

3 okt. 2023 - 7 nov. 2023  /  Antwerpen
Publik Gent Vincent Schampaert 63

EQUIPE is een vormingstraject voor bestuurders die een specifieke rol opnemen in het jeugdhuisbestuur en hierin willen groeien. Door middel van vorming, netwerken en expertise-uitwisseling met andere collega-bestuurders die met hetzelfde bezig zijn in andere jeugdhuizen, versterk je je positie als bestuurder.

In 2023 zijn er drie thema’s gericht op drie verschillende profielen. Je kan deelnemen aan EQUIPE: Zakelijk Beheer, EQUIPE: Vrijwilligersbeleid en EQUIPE: Werkgeverschap.

Formaat is ervan overtuigd dat een sterk zakelijk beheer, een doordacht vrijwilligersbeleid en goed werkgeverschap een sterker jeugdhuis maken.

EQUIPE: Werkgeverschap

Werken met beroepskrachten brengt voor heel het bestuur verantwoordelijkheden met zich mee. Je zorgt er samen voor dat de juiste mensen worden aangetrokken en aangeworven, je organisatie de wettelijke verplichtingen kan navolgen en dat de beroepskrachten zo goed mogelijk hun job kunnen uitvoeren.

Na deze cursus vertrekt het bestuur als betere werkgever naar het jeugdhuis, met een duidelijk overzicht van wat jullie in orde moeten maken. Ieder formuleert prioriteiten en krijgt interessante tools aangereikt die de samenwerking tussen bestuur en beroepskracht verbeteren.

Ook jeugdhuis-coördinatoren kunnen deze vorming volgen!

Programma

Avond 1: Wettelijke verplichtingen (online)

Welke aansluitingen moet je verplicht in orde brengen? Wat moet er allemaal in een arbeidsovereenkomst staan en welke soorten zijn er? Hoe is het met de arbeidsomstandigheden bij jullie gesteld? Met enkele tips maken we van je werking een aangename werkomgeving.

• Avond 2: Arbeidsreglement

Wat is een arbeidsreglement en wat moet er allemaal in staan? We hebben het onder andere over tijdsregistratie, afwezigheden (verlof, ziekte), alcohol- & drugsbeleid, sancties en psychosociale risico's.

• Avond 3: Werving, selectie & onthaal

We bekijken samen hoe je een functiebeschrijving en vacature opmaakt. Hoe verloopt een sollicitatieprocedure? En hoe kan je een goed onthaal voorzien wanneer je een beroepskracht hebt aangeworven?

Avond 4: Functioneren, evalueren en einde overeenkomst

We bespreken de relatie tussen het bestuur als werkgever en de beroepskracht. Welke personeelsgesprekken zijn er en hoe vaak moet je deze voeren? Hoe kan jij bijdragen aan de ontwikkeling van de beroepskracht? Wat te doen bij het einde van de arbeidsovereenkomst? Hoe zorg je voor een degelijk afscheid?

Praktische informatie


WanneerDinsdag 3 oktober 2023   (online)
Dinsdag 10 oktober 2023
Dinsdag 24 oktober 2023
Dinsdag 7 november 2023

Telkens van 19u-22u

Waar

Het Scoutshuis - Wilrijkstraat 45, 2140 Antwerpen

PrijsPer avond:

Leden: € 20
Niet-leden: € 30

Hele traject:

Leden: € 50
Niet-leden: € 60

Voor wieVoor bestuurders en coördinatoren in jeugdhuizen en open jeugdwerkingen met tewerkstelling


Neem contact op:

De Wittestraat 2, 2600 Berchem

Bereikbaar op ma-vrij van 10-16u

Neem contact op