Voor professionals

Basisopleiding beroepskrachten: werken met jongeren - 2024

27 mrt. 2024 - 28 mrt. 2024  /  Antwerpen
Bobk 2023

De basisopleiding voor beroepskrachten bestaat uit vijf tweedaagse vormingssessies. Die kan je volgen op je eigen tempo en in de volgorde en hoeveelheid die je zelf wenst. Je kan op elk moment instappen. Samen met collega-beroepskrachten nemen we je job, organisatie en functioneren onder de loep en helpen we je om door de bomen het bos te zien. We vertrekken vijf maal vanuit een andere focus, maar telkens met hetzelfde doel: jou sterker maken in je job als jeugdwerker.

We vertrekken voor deze opleiding vanuit het perspectief van de jongeren. Jongeren zijn in feite het product van de jeugdwerker. Een jongere komt de organisatie op een bepaalde leeftijd binnen en na enkele jaren levert de organisatie een “andere” jongere af. Hoe zorgen we ervoor dat jongeren hier ervaringen kunnen opdoen en kunnen leren? Hoe kun je de talenten van jongeren zo goed mogelijk aanspreken? Hoe krijg je het voor elkaar dat jongeren mee vorm geven aan je organisatie en echt eigenaar worden?

We focussen op twee luiken:
  1. Werven van jongeren: hoe vind je jongeren? Hoe trek je ze binnen in de werking?
  2. Werken met jongeren: hoe werk je met verschillende groepen jongeren? Hoe zorg je voor off- en online eigenaarschap en community gevoel bij jongeren? Hoe geef je feedback?

Deze opleiding is met overnachting.

Praktische informatie

WANNEER
Woensdag 27 maart van 09u30 tot donderdag 28 maart 16u30.

WAAR
De Hoge Rielen, Kasterlee.

PRIJS
Organisaties die aangesloten zijn bij Formaat betalen 170 euro per basisopleiding (overnachting en maaltijden inbegrepen).

Organisaties die niet-aangesloten zijn bij Formaat betalen 205 euro per basisopleiding (overnachting en maaltijden inbegrepen).

VOOR WIE
De opleiding voor beroepskrachten is er voor wie minder dan twee jaar in dienst is. Uiteraard ben je ook na deze periode nog welkom om de opleiding te volgen.

Neem contact op:

De Wittestraat 2, 2600 Berchem

Bereikbaar op ma-vrij van 10-16u

Neem contact op