Voor professionals

Basisopleiding beroepskrachten: processen om te innoveren - 2022

16 nov. 2022
20211125 Dag van de beroepskracht Hasselt Rutger Claes 56

Voor beroepskrachten die minder dan twee jaar in dienst zijn van de organisatie heeft Formaat een basisopleiding, bestaande uit vijf tweedaagse workshops. Samen met collega-beroepskrachten nemen we je job, organisatie en functioneren onder de loep en helpen we je om door de bomen het bos te zien. We vertrekken vijf maal vanuit een andere focus, maar telkens met hetzelfde doel: jou sterker maken in je job als jeugdwerker.

We vertrekken voor deze opleiding vanuit het perspectief van innovatieprocessen.
Hoe kan je op een doelgerichte, methodische manier bepaalde vernieuwende processen in gang zetten in jouw organisatie? Als beroepskracht aan open jeugdwerk doen betekent veel meer dan enkel vanuit de buik werken. Er zijn manieren van werken die je een leidraad kunnen geven om bepaalde zaken aan te pakken. We staan onder andere stil bij processen van co-creatie, participatie en projectmatig werken. Samen zoeken we naar antwoorden die voor jouw eigen context relevant zijn.
  • Tijdens deze opleiding leer je om met jongeren op methodische en doelgerichte manier innovatie te implementeren in de werking.
  • Je leert een aantal co-creatieve werkvormen om jongeren aan te zetten tot het opzetten van projecten.
  • Je leert jongeren ondersteunen om samen projecten op te zetten en tot een goed eind te brengen.

Praktische informatie

WanneerStart: Woensdag 16/11/2022 - 09u30
Einde: Donderdag 17/11/2022 - ...
LocatieCJT Verloren Bos
Nijverheidsstraat 17
9160 Lokeren

(of via ZOOM)
Prijs140 euro (leden van Formaat)

170 euro (niet-leden van Formaat)

Voor wieDe opleiding voor beroepskrachten is er voor wie minder dan twee jaar aan de slag is. Uiteraard ben je ook na deze periode nog welkom om de opleiding te volgen.


Neem contact op:

De Wittestraat 2, 2600 Berchem

Bereikbaar op ma-vrij van 10-16u

Neem contact op